Geologische Vereniging Mente et Malleo

TENTOONSTELLING & EDUCATIE

 

---------- ** Tentoonstelling "Geologie van Limburg" gaat van start! In opdracht van het NMC wordt de succesvolle interactieve tentoonstelling van 2013 wordt weer herhaald. ** Achter de schermen hebben de leden van onze vereniging Hans van Schendel, Ad Havermans, Tijeu van Geloven, Rinus Langeveld, Yvonne Coole met bijdrage van nog een aantal leden weer hard gewerkt. Het resultaat mag er wezen.

 

Tentoonstelling "Geologie van Limburg"

In het Natuur en Milieucentrum de IJzeren Man is in de maanden februari, maart, april 2019 een tentoonstelling over de geologie van Limburg te zien en te beleven.

Geen gewone tentoonstelling, maar eentje waarbij je zelf een aantal experimenten en opdrachten kunt uitvoeren. Zo kom je veel te weten over gesteenten en Limburgse delfstoffen, boots je de werking van een rivier na en ervaar je wat fossielen zijn. Je bekijkt de fossielen met de microscoop en onderzoekt daarmee ook zand. Zo ben je een uurtje intensief met de geologie bezig.

Leuk en leerzaam en ideaal voor ouders met kinderen. Er zijn opdrachten voor leerlingen van groep 5 en 6 van het basisonderwijs en voor de groepen 7 en 8, maar die zijn ook voor kinderen in de brugklasleeftijd geschikt. En dat allemaal nog gratis ook.

Informatie en aanmelden schoolklassen s.v.p. via: Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert. 0495 524 893 www.nmcweert.nl info@nmcweert.nl

 

 

Een paar foto's @ Hans van Schendel

ten19a.jpg

ten19b.jpg

ten19c.jpg

ten19d.jpg

ten19e.jpg

ten19f.jpg

ten19g.jpg

 

Eerdere tentoonstellingen

Tentoonstelling "De onrustige Aarde"

 

Tijdens de tentoonstelling heeft vooral het zelf ontdekken en doen centraal gestaan. De jonge bezoekers konden door doe-het-zelf-proefjes verrassende ontdekkingen doen over de activiteiten die in en op onze aarde plaatsvinden. Verschuivende continenten, vulkanen, aardbevingen, vloedgolven en meer. Het kwam aan bod. De interactieve tentoonstelling was voor kinderen bedoeld, maar ook de overige bezoekers met belangstelling in geologie konden aan hun trekken komen.

GESCHIKT VOOR SCHOOLKLASSEN!

Verschillende scholen hebben de tentoonstelling bezocht. Mocht uw school ook interesse hebben in geologische experimenten . Het Natuur- en Milieucentrum beschikt over verschillende interessante interactieve opdrachten die in klasverband uitgevoerd kunnen worden. Neem hiervoor contact met Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man: www.nmcweert.nl

Een paar foto's @ Hans van Schendel, Tijs Bos

ten/ten2.JPG

ten/ten3.JPG

ten/ten4.JPG

ten/ten5.JPG

ten/teno1.jpg

ten/teno2.png

ten/ten10.JPG

ten/ten7.JPG

ten/ten8.jpg

ten/ten9.JPG

ten/teno4.jpg

ten/teno3.jpg

 

Verschillende scholen en studenten van de Pabo de tentoonstelling bezocht. We hopen dat iedereen een leuke en leerzame dagen hebben gehad. We bedanken de leerlingen, docenten, en andere begeleiders van basisschool De Kameleon, Odaschool Weert, Basisschool St. Jozef en IKC Laar en Philips van Horne SG (onderdeel MAD-dagen) voor hun bezoek. In het bijzonder bedanken we Hans van Schendel en Ad Havermans voor hun deskundige begeleiding deze dagen.

 

Een paar foto's @ Hans van Schendel, Tijs Bos

ten/ten2.JPG

ten/ten3.JPG

ten/ten4.JPG

ten/ten5.JPG

ten/teno1.jpg

ten/teno2.png

ten/ten10.JPG

ten/ten7.JPG

ten/ten8.jpg

ten/ten9.JPG

ten/teno4.jpg

ten/teno3.jpg

 

 

GEORGANISEERDE TENTOONSTELLINGEN

In samenwerking met het NMC hebben we in 2013 de interactieve Expositie GEOLOGIE in LIMBURG opgezet.

Een groot succes!

We mochten ruim 400 leerlingen van verschillende scholen uit de omgeving Weert ontvangen.
Door middel van interactieve opdrachten hebben de leerlingen kennis gemaakt met verschillende geologische activiteiten.

 

geologieinlimburg.png

krant.jpg

Een foto-impressie rondom de expositie. foto's o.a. Hans van schendel, Tijs Bos

1.JPG

5.JPG

8.JPG

9.JPG

10.JPG

17.JPG

19.JPG

20.JPG

21.jpg

23.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.JPG

28.JPG

krant.jpg

ll1.jpg

ll2.jpg

concept opzet.png

Foto impressie Expositie "Limburg, De Grond waarop wij lopen" 2010