Ga naar hoofdinhoud
Geuldal wandeling (Zuid-Limburg) d.d. 06-04-2024

6 april 2024

EXCURSIE-INFORMATIE

Datum:
6 april 2024

Excursieleider: 
Leo en/of Hans

Excursiekosten :
Toegangsprijs n.t.b. + eigen reiskosten bij carpoolen

Maximum aantal deelnemers:
n.v.t.

Locatie:
08:30 uur verzamelen bij het NMC of 09:15uur op de markt in Spaubeek, geef op of je wil (mee)rijden en/of carpoolen.
ofwel verzamelen om 10:00 uur bij de Volmolen, Plaatweg 1, 6285 NK Epen.

Doel:
Een dagtocht excursie in het Geuldal in Zuid-Limburg is een wandeling door het gebied met diverse hoogtemeters omhoog en omlaag, m.a.w. enige conditie is vereist. Deze wandeling +/- 10 km lang bestaat uit het bezichtigen van een aantal geologische monumenten.

Programma:
Vanaf de Volmolen wandelen we richting Heimansgroeve waar het Boven-Carboon Namurien ontsloten is. Vandaar uit gaat het  richting Cottessergroeve waar eveneens het Carboon ontsloten is. Vervolgens wandelen we verder richting Zeven-Wegen waar we in een holle weg de Formatie van Vaals kunnen bekijken. Bij Zeven-Wegen is een geologisch monument waar we het vuursteeneluvium bekijken. Iets verder, in het Vijlenerbos, bekijken we het geologisch monument Miocene zandsteenblokken. Op de terugweg wandelen we langs de meanderende Geul.
Denk eraan om een lunchpakket mee te brengen.

Vereiste:
Het excursiereglement van Mente et Malleo is van toepassing. Dat kun je downloaden vanaf de website: https://mente-et-malleo.nl/ en vervolgens onder het tabblad ‘Activiteiten’ en ‘Excursies’.
De chauffeur is in het bezit van een inzittendenverzekering.

Aanmelden mogelijk tot:
Je kunt je echter nu vast aanmelden voor deze excursie en aangeven of je chauffeur wilt zijn. Met die gegevens kunnen we vast de voorbereidingen treffen. Aanmelden via email bij hansvanschendel@kpnmail.nl

Back To Top