Ga naar hoofdinhoud
Vindplaatsgebied Calais en Ault d.d. 26-01-2024

In het NMC om 20:00 uur

BIJEENKOMST-INFORMATIE

Datum:
26-01-2024

Onderwerp: 
Lezing: Vindplaatsgebied Calais en Ault

Clubavond 26 januari 2024:

Een lezing over vindplaatsgebied Calais en Ault, de Franse krijtkliffen, verzorgd door onze ervaringsdeskundigen en ijverige zoekers Henk en Bert.

Onze eerste clubavond op vrijdag 26 januari 2024 staat in het teken van de clubexcursie naar de Noordfranse Kust, die van zondag 17 t/m 20 maart 2024 zal plaatsvinden. Bert, die er samen met Henk al vele jaren komt, zal over die vindplekken en mogelijke vondsten een lezing verzorgen.

De krijtkusten ten zuiden van Calais bij Sangatte tot aan Strouanne zijn zo’n 7 km lang en zo’n 100 miljoen jaar oud. Er kan een vrij grote variatie van fossielen worden gevonden. Van ammonieten, sponzen, slakken, tot zee-egels en schelpen. Ook zijn vondsten van markasietknollen mogelijk. Bij Wimereux zelfs reguliere zee-egels.

Ruim 100 kilometer zuidelijk ligt Ault met Bois de Cise. Daar kun je op het strand vooral zee-egels vinden in de kalk en verkiezeld tot vuursteen. Mooi uitgekristalliseerd markasiet ligt er ook. Naast het zoeken in de natuur valt er ook veel te genieten van de omgeving. Kortom een mooie gelegenheid nader kennis te maken met de zoeklocaties van de excursie in maart 2024.

Back To Top